Followers

December 19, 2011

Kertas Jadi Bunga

Dulu masa sekolah selalu nampak kertas ini dalam almari rumah rasa macam kertas ni menyemak sahaja lantas aku membuang terus ke dalam tong sampah.

Kalau rasa sayang gunakan ia bagi menggantikan kertas warna yang tak sempat beli untuk projek Pendidikan Seni.

Take note : Benci Pendidikan Seni.


Kertas Crepe





Dah jadi Bunga Crepe ^_^



Kena buat dengan gigih.
Nak bertunang dengan encik kapten kan.



thanks sebab baca :)

LOVE, ZIEMA




9 comments:

  1. mcmana nak buat ne?boleh tak buat tutorial??:)

    ReplyDelete
  2. ziema : xde ke tutorial cmne nk buat? leh ajar kite skali.. ;)

    ReplyDelete
  3. wah kreatifnya cantik betul mcm bunga real..

    amboi nak tunang jgn lupa habaq na..:)

    ReplyDelete
  4. CikNana, Hazylsle : Alaa tak reti. Ok InsyaAllah ziema buat eh :)


    Eja : Wah tunang nanti buat kecil kecilan saja. Tapi nanti kita bagitau awak eh :)

    ReplyDelete
  5. waa..santek! nak tutorial please.. thxs ziema! :)

    ReplyDelete
  6. hey cntik!!..pssst please bgtau i mane kedai nak cr papercrepe yang banyak colour..geram x dpt cr kaler yg i nak.sad sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye zatie :)
      Zima selalu pergi area Jalan TAR dekat Semua House. Kat dalam tu ada kedai sebelah bawah tapi depends on stock juga:(

      Tak pun pergi kedai buku macam Popular ke insyaAllah ada :)
      Gud luck dear!

      Delete
  7. ziema guna crepe paper yg jenis biasa ke yg keras tu ek??
    dia ada jenis murah n mahal kan?

    bese beli yg satu rm0.50++ tu...tp lembut lah.. yg tu ke ziema guna ek?

    ReplyDelete
  8. Kalau yang macam ni ziema pakai yang biasa. Tapi ada juga yang keras, dalam rm 1.00

    Tengok entry ni :)
    http://queenfantagiro.blogspot.com/2012/06/pasal-bunga-crepe.html

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.