Followers

February 8, 2012

The Mini Dais

Ingat tak aku ada sketch mini dais yang aku nak DIY?

Unfortunately ada yang tak sama dengan apa yang aku nak. Like backdrop kerawang tu aku ada survey kat area JB ni tapi kan tapi kan harga dia macam unreasonable untuk aku yang akan pakai sekali sahaja. Decorative lamp pun aku tak sempat beli sebab lampu yang aku nak beli with cheap price tu dah kehabisan stock. Tssk. Frust gila. Dan including vase silinder yang aku nampak kat Kaizon the next time aku pergi dah habis tssk tsssk. Double frust.

But then alhamdulillah The rest of it aku berjaya merealisasikannya.

Like backdrop kain tu beli kat Nagoya. RM3/m. Murah dan mak cakap next time boleh buat tabir untuk bilik pengantin ehem ehem. Bantal empat biji tu was from Giant. RM10/pcs. Sarung bantal satin tu aku beli kain dia kat Nagoya which was RM4/m. Round floor pouf (bantal duduk) tu buat sendiri tau. Kain beli kat Nagoya juga tapi lupa harga hewhewhew lepas tu isi dengan kekabu.

Bunga tu beli kat Romantika. Guys. Please la pergi Romantika bunga bunga dia cantik cantik dan kalau nasib baik boleh jumpa yang murah. Macam aku ni beli kat Romantika Angsana JB dan sangat sangat tak sangka bunga bunga dia cantik dan murah instead of Ayer Hitam which came with unreasonable price. Bunga buruk tapi harga mahal. Ok no more Ayer Itam lepas ni.

Stage, chandelier dan flower stand sahaja yang pinjam. Nasib baik ada kalau tak bersimpuh la aku kata atas lantai tu.




Here we come.
My DIY Mini Dais.

Yes sangat simple. But I really love it.


Perasan tak bunga kat kain backdrop tu? Itu adalah baki kain buat sarung bantal yang dijadikan bunga sebab mak bising nampak kosong sangat belakang tu tehehee. 


Nanti aku share tentang bantal duduk and bunga itu tau.


thanks sebab baca :)

6 comments:

  1. tp bg pandangan mata as..cantik :D

    ReplyDelete
  2. cantik..i loike simple.. tp perfectt

    ReplyDelete
  3. simple tapi cantik...that's miza princip and it works..like ur mini dais..suke!!

    hehe..nway miza b2b dtg melwat

    folo u dear..mencari ilham2..folo miza back ya..=)

    http://lildrwalimah.blogspot.com/

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.