Followers

February 2, 2012

The Outfit : Inner Lace

Dah habis cerita pasal baju mari sambung pula ke bahagian kepala.

Actually idea asal aku nak pakai shawl sahaja. Oh lupa pula shawl yang aku pakai adalah baki dari kain baju aku. Senang tak payah nak cari bagai. Lagi satu aku macam ada masalah dengan tudung yang berawning ni sebab muka aku akan kelihatan 5 tahun lebih muda tua. Nanti tak pasal pasal masa bertunang aku stress kejap kejap nak betulkan tudung nak buat muka comel olololo comelnya.

Then dapat idea nak pakai inner lace. Ingat tak yang masa sekolah rendah kita pakai headscarf corak bunga bunga tu. Ke aku seorang sahaja yang pakai macam tu.



Inner ni aku beli di Jalan Tar. RM 5 dapat 3 helai.
Beading tu aku jahit sendiri tak nak bagi nampak kosong sangat.
Lupa pula. Sebenarnya sebelum pakai inner tu aku pakai inner neck warna sama dengan lace supaya nanti tak nampak pelik sebab inner lace ni jarang kan.




Ok setel. Boleh senyum senyum depan encik tunang tanpa rasa stress. Tunang pula stress tengok aku cantik sangat. Eh.

Lepas ni aku update pasal veil pula ye. My periwinkle veil :)


thanks sebab baca :)

13 comments:

  1. Cantik! Farra suka warna Ziema ni.. Orang panggil *pink belacan kan* ke aku sorang je panggil? hee

    ReplyDelete
  2. Lya, Asfiza : Thanks :)

    Farra : Ha ah pink belacan hehe. betul lah tu bukan kau sorang je panggil ehheee :p

    ReplyDelete
  3. cun!! best la idea ni..nak wat mase nikah boleh??:P

    ReplyDelete
  4. Hehe boleh saja :) murah, simple and cantik ;)

    ReplyDelete
  5. hehehe.. cntik ziema!
    simple, but really nice ^_^

    ReplyDelete
  6. cik gold suka ngan idea u...mmng plan nak pkai selendang masa akad nikah...dok pk nak jait border lace kan bahagian muka tu...tp bila tgok u wat cam ni cik gold jadi suka...jd cik gold nak try tgok cantik ke tak ngan cik gold.heheh

    ReplyDelete
  7. sgt kreatif la u..bagus2... i pn nk DIY..tp i x se kretif u.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kreatif pun takpe. Janji cuba :)

      Delete
  8. dah lama cari inner lace macam ni.. cantik...

    ReplyDelete
  9. hahaha .. lawa la, tunang stress.. hehe

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.