Followers

July 12, 2012

Tyrian Purple

As requested by my friend, Sry Haryane :)


Idea emak untuk baju perempuan masa resepsi abang aku ialah kain bercorak corak sungguh ortodoks untuk aku yang feeling feeling perlu bergojes di hari perkahwinan abang aku.
Memang aku reject sebab pada aku kain bercorak corak adalah kurang sesuai dan berserabut. Lagi satu, kalau tuan rumah pakai kain bercorak, kau dah sama macam tetamu jemputan. Tak ada yang beza pun.

Tema warna ialah light purple.

Pada aku, kalau keluarga pengantin nak cari baju, hendaklah cari baju yang berlainan warna ataupun satu tone lebih gelap/cerah. Please, jangan cari warna yang sama dengan baju pengantin. Nanti dua dua tenggelam ditelan duka.
Contoh macam abang aku, mula mula ingat nak warna gold/silver/grey. Tapi abah tetap nak warna purple, maka aku dengan gigih cari baju warna purple. Cari punya cari, jumpa yang ini. Yang aku gigih cari dengan Ifa dan Ikin tu ingat tak?

Alhamdulillah, idea mak dan aku tak pernah tak best. HEHEHE.
Rami juga yang bertanya tentang baju ini dan design ia :)



Si gemuk Jimah bersama ibu beliau, cik Ros yang maintain cun.


Juga bersama abah beliau dan Faris, adik beliau.


See? Warna yang berlainan atau tone cerah/gelap tidak akan menenggelamkan pengantin, mahupun keluarga beliau itu.








Aku pun dah lupa kawan aku ni suruh review pasal majlis ke pasal baju teheheee. Tapi kalau pasal majlis ni, tak ada apa pun. Alhamdulillah, aku dan keluarga puas hati. Nantilah aku upload kat facebook, lagipun abang aku yang kahwin bukan aku pun. Penat hoi ni baru abang aku kahwin bagaimana pula kalau aku kahwin? Tssk tsskkk


I love Tyrian Purple :)

12 comments:

  1. waa.. nice theme cik jimah. :)

    ReplyDelete
  2. btol tu jimah...sokong...family pengantin xle r pkai warna sebijik mcm pengntin....so..gmbar sgt cntik bila menyerlahkan penagntin... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan? :)
      Nanti nak tengok theme colour wedding cik mah yeay!

      Delete
  3. cantik!! kem salam kat adik hensem :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Adik yang mana satu ni ciksusu? :p

      Delete
  4. jimat! ko dah gemok ko tau? hahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes it is. Bahagia betul aku sampai gemuk *sigh* :(

      Delete
    2. aku pun tak gemok cam ko. eh eh tapi aku pun rasa aku dah gemok. marilah gemok bersama tapi ko kena diet dulu pastikan baju penantin muat!

      Delete
  5. cantik baju cik jiema.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam Ziema, selamat menyambut Ramadhan. Semoga dipermudahkan semua urusan persiapan kahwin :-)

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.