Followers

January 30, 2012

The Outfit

Plan konon nak buat dress supaya nanti bila jalan jalan nampak cantik sangat macam pwincesssssss.

Since engagement outfit mak yang jahit jadi rasa macam tak ada masalah. Yang jadi masalah bila aku tunjuk contoh design yang aku nak. Kalau boleh kan mak nak atas ni macam ada dart kat dada lepas tu nak kain dia nampak flow sebab nanti (again) jalan jalan macam pwincessss.

And every week aku call mak she will said,
'Baju belum buat lagi ni tak tahu la nak design macam mana. Awak kan cerewet.'

Then lama lama aku fed up dan terfikir. Kalau baju buat macam pwincessss lepas ni kalau nak pakai mestilah kena ada event yang pwincesss kan? Lalu terfikir lagi. Ada ke event pwincess yang bakal aku hadirin?

Mak. Buat baju kurung moden je la senang eh. Nanti boleh pakai lagi. Since aku dan mak jauh so baju tu aku dapat tengok hasilnya on 19 Januari. Ambil cuti dua hari hewhewhew.



Maka the engagement outfit was BAJU KURUNG MODEN WITH PLEATED LONG SKIRT.

Chiffon. Kamdar. RM 5++/m x 5 = RM 25++
Lining. Kamdar. RM 6++/m x 4 = RM 24++

Yup sangat murah aku beli.
Tak perlu yang mahal mahal.
Yang penting cantik.

thanks sebab baca :)

21 comments:

  1. cantikkk....
    soft jer warna dia...

    ReplyDelete
  2. cantik nye uuu,,,,
    material murah xpe,yg penting diri u tu yang mahal,,,hehe,,,
    kan,,,,
    bju ko cntik n nice,nmpak lembut je,,,
    kalo orgnye dh cantik,btunang pakai kain batik pun cantik,,,hehehe

    ReplyDelete
  3. cantik sgt2.. serius! simple je..

    ReplyDelete
  4. pandai pilih kaler!! cun!!
    nnti kaler baju nikah mesti cun gak kan;)

    ReplyDelete
  5. aien : tq aien :) yup yg pnting kreatif :p


    Farah : tq syg, yup less is more :)

    ReplyDelete
  6. didie : tq dear :)

    ciksusu : hehe tq. tula tak fikir lagi warna apa. tq again :)

    ReplyDelete
  7. cantik. congrats on your E day. :)

    ReplyDelete
  8. eh ziema, tp harga dia ada ++..er, ke hrg sampai ribu2? hihhi

    ReplyDelete
  9. cik gold pon beli kat kamdar je chiffon untuk bertunang ari tu...ok ja walaupon agak murah.hehehe

    ReplyDelete
  10. ziema!terjmpe ur page.hehe.comeL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ni siapa ni??? waaa tengok blog tapi tutup muka.
      Siapa ni??? (stress)

      Delete
    2. hehe.br terbc ur repLy.jgn stress =p

      Delete
  11. cantik design baju tue!! =)

    ReplyDelete
  12. salam ziema, tempah kt mana bj tunang ek?kos brp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam :)
      Alamak baju ni mak ziema jahit.
      Kos kain+beading rm60++.

      Delete
  13. Ziema! baju kita lebih kurangla! hehehe.. kita pun pakai kurung moden masa tunang. tapi pink betul. pastu kain tu pun sama! pleated macam tu jugak! :D

    ReplyDelete
  14. Kite suka la tgk blog akak. Outfit akak dr mjlis tunang smpai wedding cantekk sgt. Akak buat sndiri je kn..wahh. xnak bukak boutique ke akak??? Hehe

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.