Followers

January 31, 2012

The Outfit : Beading

Sambungan lagi tentang engagement outfit.

Baju ni siap empat hari sebelum majlis. Bukan siap yang dah ada manik manik bagai tu ye tapi siap jahit kosong sahaja. Aku ada beli lace yang murah di Kedai Bunga Reben mana tahu kot kot lah boleh tampal di kaki baju mahupun hujung lengan baju. Dan tersedar yang lace itu dah lebih kepada warna baby blue. Reject.

Nasib aku baik sebab ada beli pearl beads. Nasib baik nasib baik. Tapi tak tahu nak jahit macam mana dengan masa yang sangat suntuk since aku adalah sangat tak kreatif nak jahit jahit manik ni. Konon nak buat 3D flowers tapi sangat tak ada masa.

Jahit punya jahit maka jadilah baju kurung with manik khas dari Kak Jimah :)



Jahitan pertama aku adalah di bahagian hujug lengan.
Dah malas nak fikir design apa last last buat corak terabur sempena kepala otak aku yang tengah berterabur wah wah siap ada nama sempena sempena pula. Hehe.



Nampak tak beads di lengan rapat rapat tapi di kaki baju jarang jarang?
Again. Tak cukup masa plus malas sikit. Sikit jelah.  -_-"

Maaf kualiti gambar kurang memuaskan.


Dan oleh kerana tak cukup masa jahitan aku dah jadi ala kadar untuk buat syarat. Asal ada beads cukup. Oleh sebab aku punya ala kadar maka ada insiden beads tercabut jatuh melantun lantun. Nasib baik tak ada tetamu perasan sangat fuh fuh nasib baik.

Yaaa that is me.

A very last-minute yet fussy person.


thanks sebab baca :)

4 comments:

  1. ada yg melantun ke??OMG! hahaha. tp xpela. ko je tau. bfore wt entry ni la kn. hehe. tp cntk je beb. simple2 ni pn klu kt kdai dah ratusssss wehhh! pe lg. bisnes jims!! haha

    ReplyDelete
  2. sama la beads kte pon last minit..ahah

    ReplyDelete
  3. hahaha.. tapi bila pakai nampak cantik je! nice nice nice ;)

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.