Followers

October 29, 2012

Tentang Bridesmaid

Assalamu'alaikum :)

Aku tak tahu kenapa aku rasa macam bridesmaid sangat diperlukan di kala aku mahu menikah. Kalau tengok selalu orang jadikan bridesmaid ni sebagai pembawa dulang hantaran, tapi aku nak bridesmaid aku lebih dari itu. No I mean, aku nak bridesmaid duduk sebelah aku untuk hilangkan nervous. Haha nervous lah sangat, macamkan aku yang nak lafaz ijab kabul tu kan teheee
Owh dan lagi satu aku nak bergambar dengan bridesmaid lepas nikah. Just want to share each of the moment bila aku dah bergelar isteri.

Ingatkan macam nak mereka berpakaian seragam masa bersanding, tetapi bila memikirkan yang aku dan suami (amboi kemain suami) akan sangat sibuk, maka aku rasa mereka akan kurang berfungsi ketika itu. Lalu aku mahu mereka berada di kala nikah, memandangkan nikah hanya mengambil masa sekejap sahaja.

Nak cari bridesmaid ni bukan senang, lagi lagi kalau nikah dibuat bukan pada hujung minggu. Bridesmaid kena bagi full commitment semasa majlis, sebab mereka dikira orang penting. Macam aku ni, alhamdulillah bridesmaid aku senang. Orang kata apa, tak banyak songeh. Jadi marilah masing masing menyenangkan diri masing masing agar segala perancangan berjalan dengan lancar. Sebab aku sekarang ni dah malas nak layan benda remeh temeh. Lagi sebulan lebih kowttt.

So, this is my bridesmaids' fabric.
Bila dah beli rasa warna dia dull gila :(
Rasa macam sangat buruk. Ampun maaf korang. Eh tapi sekarang theme colour dull and pastel kan? (nak sedapkan hati)




Baju dah pass kat bakal bridesmaids kesayangan :p



Lagi dua nak pos kat Fazliah, my twin dan Yot yang akan menemani beliau yang pemalu. Nasib baik dia tak kisah aku pos. Alaaa malas la nak pos pos ni.
Rasa nak pergi Melaka, sambil bagi kain sambil jumpa Adeli Adelo. Eh







8 comments:

  1. Yeah...bestnyer dah ade kain untuk bridemaid..cntik biru..l

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ada cik mah, lagi sebulan je ni :)

      Delete
  2. ramainya bridemaid u..ala2 dayang gituh eh??

    ReplyDelete
  3. ziema, kaler tu cantik.. tak dull la,.. tengah in skrg kaler tu.. =) bestnya ada bridesmaid.. sya jgkla kempunan nak ada bridesmaid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta minta la cantik bila dah jadi baju nanti :)
      Laaa kenapa pula kempunan?

      Delete
  4. sama la dh setel hal bridesmaid ;P

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.