Followers

February 14, 2011

Aku Celebrate VALENTINE'S DAY!

:)
Aku rasa kan orang baru baca title je dah maki maki sumpah aku bagai .. mesti cakap aku ni jahil agama .. harapkan pakai tudung tapi nak sambut lepas tu nak gebang kat orang ..
*gebang = sembang

Eh hari ni 14 Februari la!!!!
Best lah celebrate Valentines Day ni ..
Ada orang bagi bunga lepas tu ada coklat sedap sedap macam macam bentuk rupa semua .. siap wish kat kau bagi kad .. kalau kapel kau romantik gila dia bawa kau pergi candle light dinner .. makan Western yang potong dengan pisau lepas tu kau cucuk garpu suap kat mulut kau tu .. tak cukup mulut kau dengan mulut kapel kau pun kau sumbat .. eh selalu candle light dinner malam kan? ada ke candle light lunch ke brekpest ke? macam tak best pula bunyi tu ..

Dah makan makan romance semua baru kau perasan dah lewat sangat ni .. ish kalau balik pun buat apa .. kan tengah celebrate Valentines Day .. kapel kau pun suggest tidur hotel bajet yang Rm50++/night .. eh mana aku tahu ni? aku nampak la promotion kat tepi jalan tu .. sory aku tak pernah ada hati tidur hotel bajet ni .. tak ada feeling tidur dengan laki ..eh.

Dah sampai bilik tak boleh tidur la pula .. manja manja kejap lah .. tak best lah .. beromen lah .. eh eh beromen tu apa? entah aku tak tahu .. lepas tu kau muntah muntah .. cukup 9 bulan kau letak dalam sampah ..

Haa kan best Valentine's Day tu? banyak aktiviti boleh buat ..
Apa barang sambut Maulidur Rasul? kau kena dengar ceramah lepas tu berarak bawa sepanduk.. tak best kan? orang suruh selawat pun kau tak nak. baik kau 'selawat' nama kapel kau .. padahal tak tahu sekali selawat satu pokok akan tumbuh di syurga untuk kau .. ish ..

Aku bukan prempuan solehah lagi alim .. aku tak ada hak pun nak larang orang ..
Tapi aku Islam .. aku mengamalkan ajaran Islam .. aku masih tahu apa itu pahala dosa ..

Kenapa tak boleh sambut Valentine's Day???
Pergi cari kat google. aku malas nak explain . kalau kau malas klik sini tak pun sini

Ini bukan pasal kau tu pakai tudung ke .. ustazah ke .. rambut berkarat ke .. baju tak cukup kain ke .. Tapi ini pasal agama .. pasal akidah ..

Ah malas nak banyak cakap .. takut terlebih cakap .. nanti tak ada orang bekap .. aku sendiri yang tersentap ..
Tak salah lah kau nak sayang laki kau, bini kau, pakwe kau, awek kau, skandal kau ke .. kawan kau ke, mak abah kau ke .. sayang lah .. tapi bukan pada 14 Februari OK!!!!





OK ... say NO TO VALENTINE'S DAY!!!

SALAM MAULIDUR RASUL ...

love, ZIEMA



13 comments:

  1. say no to valentine day

    salam mualidur rasul buat kamo jga =)

    ReplyDelete
  2. bpe lme ko nk bsiap utk pose kt ats 2?siap blkg pntu bilik lg..hakhak!!!

    nway~
    NO TO VALENTINE'S DAY
    YES TO MAULIDUR RASUL

    sama2 la kte bSELAWAT ke ats Nabi junjungan kita ~RASULULLAH SAW~

    peace no war~

    ReplyDelete
  3. efa: tq dear :)

    seri: tu bkn pintu bilik la...hahaha...

    ya.. SALAM MAULIDUR RASUL :)

    ReplyDelete
  4. like ur entry...style lah...:)

    Meh ramai2 kita sambut maulidur rasul...

    ReplyDelete
  5. aida: tq dear :) jom ramai ramai ok!!! :)

    ReplyDelete
  6. farah: thanks :))

    mimie: yeszaa!!!!!!!!!!! sgt agree!! :))

    ReplyDelete
  7. kalau tukang cat mereka lebih berunsurkan anti-corrosion. tiada karat mahupun rambut karat.

    ReplyDelete
  8. jom join contest ni....kita tag kamu...
    http://muazatuladawiyyah.blogspot.com/2011/01/segmen-1-senyum-xnampak-gigi.html

    ReplyDelete
  9. comel nye u :) salam maulidur rasul :)

    ReplyDelete
  10. yes.. say no to valentine ! :)

    ReplyDelete
  11. good... sambut maulud jauh lebih baik....

    ReplyDelete

Komen lah sukahati kau nak komen.